Нещодавно у Менській районній філії безробітним громадянам презентували нове підприємство по виготовленню хліба та хлібобулочних виробів.
Один із засновників підприємства Василь Кондаков розповів присутнім про ідею створення міні-пекарні. «Від настоятеля греко-католицької церкви у Мені отця Романа ми дізналися про стародавні монастирські рецепти випікання хліба. З його допомогою ми об’їхали багато монастирів Західної України, де з нами поділилися рецептами та секретами, а також навчили випікати монастирський хліб» - повідомив підприємець.
Це невелика пекарня, де розміщено цех для випікання хліба, приміщення магазину, кімнати для персоналу та директора. Планується випікати до 30-ти видів хліба та хлібобулочних виробів до 2 тисяч одиниць на день. Будуть випікати соціальні сорти хліба, а також новаторську продукцію. Всі інгредієнти для випікання хліба – це натуральні продукти, без розпушувачів, барвників чи консервантів. Відкриття перкані планується до свята Пасхи. Роботу підприємства будуть забезпечувати спочатку 2 зміни, а пізніше 3 по 3 працівники.
Також присутнім розповіли про умови роботи, вимоги до працівників та розмір заробітної плати. Наразі підприємству на роботу потрібні пекарі. Василь Кондаков зазначив, що навчитися пекарському мистецтву не складно, аби було бажання.
За підсумками заходу шість безробітних громадян погодилися пройти співбесіду. За більш детальною інформацією можна звернутися до районної філії або безпосередньо на підприємство.