Саме це пропонували в Чернігові під час презентації національної мережі готелів та ресторанів Reikartz Hotel Group її представники. На захід було запрошено студентів Чернігівського національного технологічного університету, які вчаться туризму, а також управлінню персоналом та економіки праці. Участь у заході взяли й фахівці служби зайнятості, яким було що запропонувати представникам Reikartz Hotel Group.
За словами менеджера по персоналу Reikartz Олесі Тарасенко, історія компанії почалася в Україні в 2003 році, коли група бельгійських архітекторів на чолі з Франсуа Рейкарц придбала старовинний особняк у центрі Львова під готель. Проаналізувавши ситуацію на ринку послуг, бельгійці відзначили, що в Україні практично відсутні мережеві готелів європейського рівня 3 і 4 зірки, і тоді з'явився сміливий проект створення української мережі готелів під брендом Reikartz Hotels & Resorts. Франсуа Рейкарц залучив до роботи у проекті групу інвесторів і увійшов до ради директорів компанії Reikartz Hotel Management як головний архітектор проекту. Наразі компанія об’єднує понад 40 готелів різних типів та мережу концептуальних закладів (ресторанів, гриль-барів, пабів, кав’ярень тощо) не лише в Україні, а й у Швеції та Німеччині. Готель «Reikartz» відкрився в Чернігові 2 роки тому, а разом з ним з’явилися і скандинавське кафе «Fika» та чесько-німецький паб «Живіт і пиво».
«Оскільки з кожним роком компанія розширюється і розвивається, ми шукаємо цікавих особистостей, які готові вирішувати складні й неординарні завдання, - зазначила менеджер по персоналу. – Наразі в Чернігові потрібні кухар у паб, кондитер у кафе та портьє в готель. Крім того, є низка вакансій в інших містах України».
За словами Олесі Тарасенко, компанія гарантує своїм працівникам офіційне працевлаштування, соціальний пакет, навчання та адаптацію нових співробітників стандартам роботи в Рейкарц, розвиток знань та вмінь працюючого персоналу, можливість навчання, стажування та відряджень в інші міста, обмін досвідом з колегами з інших країн, участь у професійних змаганнях та конкурсах. А ще - забезпечення робочим одягом, безкоштовні обіди, корпоративні знижки на проживання в готелях мережі і на меню закладів харчування.
Reikartz Hotel Group шукає людей, які готові переймати досвід колег, навчатись і рости разом з компанією. «Можна прийти без досвіду, спочатку працювати покоївкою або швейцаром, портьє, офіціантом і з часом стати керівником, набувши знань у нас», - сказала Олеся Тарасенко. Головне, бути ерудованим, цілеспрямованим, пунктуальним, ініціативним, вміти і любити спілкуватися і взаємодіяти з людьми.
Допомогти укомплектувати штат представникам Reikartz Hotel Group запропонували фахівці служби зайнятості. Зокрема, було зазначено, що підбір кадрів наразі ведеться не лише серед безробітних та людей, які звернулися в службу зайнятості за допомогою в працевлаштуванні, а на повному ринку праці, тобто на засадах рекрутингу. Так, фахівці служби зайнятості щоденно моніторять резюме шукачів на різних сайтах пошуку роботи і за наявності підходящих кандидатів пропонують людині вакансію й домовляються про подальшу співбесіду з роботодавцем. Крім того, пропозиції роботодавців розміщують на сайтах пошуку роботи, в соціальних мережах Facebook та Instagram. Також служба зайнятості має можливість підготувати потрібного працівника з числа безробітних під конкретне замовлення роботодавця. Отримати консультаційні та інформаційні послуги служби можна, зокрема, дистанційно, тобто не витрачаючи час на відвідування центру зайнятості, за допомогою сучасного сервісу – Електронного кабінету роботодавця.
В результаті дискусії було вирішено активізувати взаємовигідну співпрацю. До речі, потрібний досвід взаємодії вже є. В ресторані компанії Reikartz Hotel Group працює кухар, якого було працевлаштовано за направленням Чернігівського міського центру зайнятості.
Щоб ознайомити студентів зі стандартами роботи в Рейкарц, wow-сервісом та навчити бути профі в сфері гостинності, директор по корпоративній культурі Олексій Ларіонов провів для присутніх тренінг. А потім під час екскурсії учасники заходу побачили, як і в яких умовах працюють співробітники готелю «Reikartz Чернігів».