Створювати солодкі смачні шедеври – її пристрасть і робота. Своє хобі прилучанка Ганна Голуб перетворила на успішний бізнес і вже майже шість років займається кондитерською справою професійно. Спочатку працювала вдома, виконуючи індивідуальні замовлення клієнтів, а торік завдяки підтримці родини зважилася відкрити кондитерський цех. На становлення бізнесу взяла мікрогрант за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».
Про це повідомляє Чернігівський обласний центр зайнятості, передає ЧЕline.
На гроші гранту придбала найнеобхідніше — професійну техніку та меблі з нержавійки. Також сплатила за оренду приміщення на перші шість місяців.
«Грантові гроші прийшли «під ялиночку», 30 грудня. Це був справжній подарунок, якому я дуже зраділа», — говорить підприємниця. — Коли вам дають такий шанс у житті, то я думаю: ним варто скористатися. Якщо ти працюєш на себе, то знаєш, для чого це робиш, який результат хочеш отримати».
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині стартувала грантова програма для підтримки мікробізнесу: як взяти участь
Робочий день Ганни починається о 8 ранку, а завершується в залежності від кількості замовлень. Торти, бенто торти, тістечка, капкейки, чизкейки, трайфли, шокобомби, пряники-розмальовки, зефір, кейкпопси, меренгові рулети, крафіни, макарон, пташине молоко у шоколаді, мармелад – все це й не тільки є в асортименті майстрині. Десерти дивують як неймовірним смаком, так і вишуканим авторським дизайном. Ці солодкі шедеври, особливо торти, випечені з урахування всіх побажань клієнта, зовсім не схожі на стандартну продукцію кондитерських магазинів. Крім таланту та естетичного смаку, Ганна має ґрунтовні знання з виготовлення різних десертів, але на цьому не зупиняється й навчається далі.
За роки роботи вона створила власний бренд солодощів та напрацювала постійну клієнтську базу. Фото своїх виробів викладає в соцмережі, щоб зацікавити покупців, що їй успішно вдається. Добре працює й «сарафанне радіо». За словами підприємниці, все зароблене вона постійно реінвестує у розвиток свого бізнесу.
У новому кондитерському цеху Ганна випікає солодощі не лише «на замовлення», там можна придбати і готові десерти, що дало змогу збільшити кількість клієнтів. Працює поки що одна, але активно шукає собі помічника. Адже створити нове робоче місце – обов’язкова умова програми надання мікрогрантів.
«Я щаслива, бо тепер вдома я проводжу час з родиною та відпочиваю, а на роботі готую і зустрічаю покупців», — говорить підприємниця.
Подати заявку на участь у проєкті «єРобота» можна через портал Дія прямо зараз https://is.gd/KT7RoW
Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv